MÓN
Internacional 24/05/2011

Troben ADN de Strauss-Kahn a la roba de la cambrera presumptament assetjada

En una carta distribuïda entre la plantilla de l'FMI, el seu antic director reitera que és innocent i demana perdó pel dany causat a l'organisme

Acn
2 min
Dominique Strauss-Kahn era, des del 2007, el director de l'FMI / ACN

Nova YorkL'ADN de l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional Dominique Strauss-Kahn coincideix amb el que s'ha trobat a la roba de la cambrera que presumptament va assetjar en un hotel de Nova York, segons recullen alguns mitjans de comunicació nord-americans aquest dilluns. Strauss-Kahn afronta càrrecs d'assetjament sexual i intent de violació d'una cambrera a l'hotel Sofitel de Nova York el 14 de maig. Després de passar uns dies a la presó, l'exdirector gerent del Fons Monetari Internacional és des de divendres passat confinat en un apartament de Manhattan sota vigilància de guàrdies armats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Wall Street Journal, per exemple, assegura, citant fonts policials, que els tests indiquen la coincidència entre la mostra d'ADN de Strauss-Kahn i el semen trobat a la camisa de la dona. El New York Times afegeix que queden pendents les proves que s'han fet sobre mostres trobades a la catifa de l'habitació. Ambdós diaris expliquen que l'advocat de l'exdirector de l'FMI, Benjamin Brafman, ha declinat fer cap comentari sobre el resultat de les proves. El portaveu del departament de Policia de Nova York, Paul Browne, ha dit en canvi que "detectius experimentats del nostre departament han trobat creïbles les denúncies de la demandant, i res des d'aleshores no ha fet canviar el seu pensament".



Carta a l'FMI

En paral·lel, en una carta al Fons Monetari Internacional que s'ha fet pública aquest dilluns, Strauss-Kahn nega absolutament els càrrecs que se li imputen i anomena els esdeveniments a l'entorn de la detenció de "malson personal". En la carta distribuïda als membres del Fons en un correu electrònic del director gerent en funcions, John Lipsky, Strauss-Kahn demana disculpes pel dany que aquest cas ha provocat al prestador mundial i assegura que confia que al final serà exonerat.

stats