Publicitat
Publicitat

Crisi nuclear

Troben arròs contaminat conreuat fora de la zona d'exclusió de Fukushima

És la primera vegada que es detecten partícules radioactives en el cereal bàsic de la dieta nipona. El producte estava a punt per a la comercialització

Un equip d'investigadors ha detectat partícules radioactives de cessi per sobre dels límits de seguretat en una mostra d'arròs al Japó. És la primera vegada que es detecta arròs contaminat des de l'accident a la central nuclear de Fukushima: fins ara hi havia hagut casos de bou, bolets i te, però no en aquest cereal fonamental en la dieta nipona.

La mostra provenia d'una granja situada a uns 60 kilòmetres de la central, fora del perímetre de seguretat.El govern està estudiant prohibir els enviaments d'aliments des d'aquesta zona. L'arròs estava preparat per a la comercialització però Tòkio assegura que encara no se n'havia venut cap partida.

El cas evidencia les dificultats per fer un seguiment de la contaminació nuclear, que s'ha escampat a través del vent i la pluja a l'est del país. Els ajuntaments han obert centres de control per evitar que els productes contaminats entrin a la cadena alimentària. A la capital s'han fet proves en els mateixos supermercats per donar confiança als consumidors.


Etiquetes

Més continguts de