Internacional 28/02/2012

Troben un dels escassos vídeos domèstics de l'explosió del transbordador espacial Challenger

El sinistre es va produir el gener de 1986 i les imatges enregistrades per ciutadans són molt poques i han trigat més de 20 anys a fer-se públiques

Ara
2 min

BarcelonaL'accident, el pitjor de la història de la NASA –el transbordador va esclatar en ple enlairament i van morir-hi els set tripulants, entre els quals hi havia una mestra del projecte 'Professor a l'espai'– , es va produir el 28 de gener de 1986 a Cap Canaveral (Florida). Molt poca gent tenia càmeres domèstiques en aquella època i encara menys les portava sempre al damunt, res a veure amb la proliferació de mòbils amb càmera de vídeo que hi ha hagut els darrers anys. Aquesta circumstància, afegida al fet que l'accident va traumatitzar els nord-americans, fa que aquestes imatges casolanes siguin molt buscades.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que es conserva la retransmissió televisiva del llançament, els mitjans anglosaxons estan interessats a trobar altres punts de vista i a explicar les petites històries dels seus autors. Aquesta vegada, 'New Scientist' ha publicat l'enregistrament d'un infermer de Hicksville (estat de Nova York), que aquell dia era a l'aeroport d'Orlando (Florida) amb la seva família, de tornada d'unes vacances a Disney World. La seva filla, que llavors tenia 3 anys i que apareix al principi del vídeo, treballa a 'New Scientist' i ha cedit les imatges a la publicació.

Se sap que, com a mínim, hi ha un altre vídeo domèstic de l'accident, publicat per 'The Guardian' l'any 2010. En aquell moment, es creia que era l'únic vídeo domèstic del sinistre, i va sorprendre que hagués calgut que passessin 24 anys perquè sortís a la llum pública.

stats