Troben penjats deu membres d'una família a casa seva a l'Índia

La policia sospita que participaven en pràctiques espirituals

Hari Kumar / 'The New York Times'

Onze membres d'una família ha estat trobats morts, la majoria penjats del sostre amb els ulls embenats i emmordassats, al seu domicili, a Nova Delhi. Les víctimes són una dona de 77 anys, els seus dos fills, les seves dones, una filla i cinc nets, ha explicat la policia. Deu dels cossos, aparentment trobats per un veí, estaven penjats d'un ferro forjat al sostre, mentre que el de l'àvia era a terra.

La policia ha afirmat que no són clares les circumstàncies que van provocar la mort de la família i, tot i que s'ha apuntat que es podria tractar d'un suïcidi col·lectiu, no s'ha trobat cap nota de comiat a l'escena.

En un comunicat publicat diumenge a la nit, la policia ha explicat que a la casa s'hi han trobat manuscrits de la família en què detallen "algunes pràctiques espirituals o místiques". "Aquestes notes concorden amb la manera com la boca i els ulls dels morts van ser lligats i tapats", afirma la nota.

La família vivia a la localitat de Burari, al nord de la capital, on una àmplia població emigrant viu en edificis rudimentaris en carrerons congestionats. Les bandes criminals també tenen presència a la zona, on diverses persones van morir durant un tiroteig el mes passat.

Els veïns van dir que la família havia viscut a la zona durant gairebé dues dècades, que havien dirigit una empresa venent fusta i que regentaven una petita botiga de queviures. La botiga solia obrir a la matinada, i un veí ha explicat als periodistes que havia trobat els cossos després de mirar cap amunt perquè li va estranyar que el local encara fos tancat.

Arvind Kejriwal, responsable del districte, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i ha parlat amb els veïns, que han assegurat que la família tenia una molt bona reputació. "És molt difícil comprendre què va passar", ha admès Kejriwal.