Internacional 31/08/2011

Troben un helicòpter perdut el 1975 en una regió russa

Es va estavellar a la regió d'Altai quan es dirigia a apagar un incendi. Han trobat les restes durant les tasques de recerca de la nau espacial Soiuz perduda des del passat 24 d'agost

Efe
1 min

MoscouEls equips de cerca encarregats de buscar la nau espacial Soiuz Progress M-12M, desapareguda des del passat 24 d'agost, han localitzat aquest dimecres les restes d'un helicòpter Mi-2 que es va estavellar fa 36 anys a la regió russa d'Altai, al sud de Sibèria, segons han informat les autoritats del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'helicòpter va desaparèixer el 1975, juntament amb els set ocupants que hi anaven a bord, poc després d'enlairar-se de l'aeròdrom de Barnaul. Segons Elena Kàpitx, portaveu del Comitè d'Instrucció (CI) rus al districte de Sibèria Occidental, la nau es dirigia a apagar un incendi en una zona de la regió.

La nau espacial Progress M-12M es va estavellar el passat 24 d'agost a la república d'Altai, poc després del seu llançament des de l'estació espacial de Baikonur (Kazakhstan). A bord hi portava més de 2,5 tonelades de càrrega per abastir l'Estació Espacial Internacional (EEI). L'accident posa en perill la continuïtat de l'EEI.

stats