Internacional 06/07/2011

Troben plantes de marihuana a la finca on hi ha les cendres de Pinochet

La família diu que no sap qui les pot haver cultivat perquè la casa està embargada

Efe
1 min

Santiago de XileLa policia xilena ha trobat plantacions de marihuna en una parcel·la actualment embargada però que és propietat de la família d'Augusto Pinochet i on actualment reposen les cendres del dictador mort (1973-1990), segons han confirmat fonts dels Carabineris.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diari La Tercera ha desvelat avui que la trobada es va fer el 6 de març de 2010, quan es van trobar 182 plantes i dos quilos de marihuana en procés de secar-se en un espai a sis quilòmetres de l'accés principal de la parcel·la Los Boldos, on Pinochet va passar la major part del seu temps durant els últims anys de la seva vida.

Aquest terreny, de 51 hectàrees està ubicat al districte de Bucalemu, a la regió de Valparaíso, a uns 150 quilòmetres al sud-est de Santiago, i on es troba la cripta on reposen les cendres d'Augusto Pinochet, mort el 10 de desembre de 2006.

La seva filla gran, Lucía Pinochet, ha assegurat al diari que la família no sabia que hi hagués marihuana. "Em sorprèn, no en tenim ni idea del que passa a Los Boldos. Està obert, fins i tot poden entrar-hi animals. Està mig abandonada", ha dit. Fins ara no s'ha identificat el responsable del cultiu.

stats