Publicitat
Publicitat

Rescatats més de 40 cadàvers de passatgers de l'avió d'AirAsia desaparegut diumenge

El govern indonesi confirma que les restes són vermelles i blanques, els colors identificatius d'AirAsia

Els vaixells i mitjans que ha desplegat la marina d'Indonèsia a la zona  on s'han trobat les restes de l'avió d'AirAsia desaparegut diumenge amb 162 persones a bord, davant de la costa occidental de Borneo, estan rescatant els cadàvers dels passatgers i ja n'han trobat una quarantena, segons informen diverses fonts.

Fins al lloc s'hi han desplaçat diversos vaixells militars i de pesca. Els familiars ja han pogut veure a les pantalles del centre de crisi les primeres imatges dels cadàvers trobats, un fet que ha provocat una gran consternació a la sala, segons han informat els mitjans indonesis. També s'estan recollint restes materials per estudiar l'accident i efectes personals, com maletes, que pertanyien als passatgers.

El vicepresident d'Indonèsia, Mohammad Jusuf Kalla, té previst oferir una roda de premsa a Jakarta en les properes hores per informar sobre l'operatiu de recerca i rescat.

A les 11.07 (hora local), un avió Hèrcules de la Força Aèria indonèsia ha localitzat unes restes al mar. A les 12.50, un Hèrcules de la Força Aèria indonèsia ha observat l'ombra que sembla que podria correspondre a l'avió Airbus A320-200 submergit. Minuts després, a les 13.25, els equips de rescat han vist un objecte flotant, que de seguida han pensat que podia ser el cadàver d'un passatger del vol QZ8510.

Després, a les 13.50, un vaixell de la marina indonèsia ha trobat un objecte que podria ser la porta d'emergència de l'avió. Deu minuts més tard, s'ha desplegat un vaixell per treure de l'aigua la suposada porta d'emergència.

El ministeri de Comunicacions d'Indonèsia ha assenyalat que han identificat el logotip de la companyia en alguns dels objectes trobats al mar, segons el mitjà indonesi Detik. A més a més, e l canal de televisió indonesi Kompas TV ha mostrat diverses imatges aèries de dos objectes de grans dimensions que suraven al mar.

Fins a la zona s'hi han enviat helicòpters i vaixells per recuperar aquests objectes i determinar-ne la  procedència. Fins a o nze bussejadors viatgen en un d'aquests vaixells, ja que, segons l'Agència Nacional de Recerca i Rescat (Basarnas) d'Indonèsia, els objectes vistos es troben entre 25 i 30 metres de profunditat.

El vol QZ8501 de l'avió d'AirAsia va enlairar-se diumenge passat de la ciutat de Surabaya amb destinació Singapur, on tenia previst aterrar unes dues hores després. Hi van embarcar 155 passatgers i una tripulació de set persones: 155 indonesis, 3 sud-coreans, un britànic, un francès (copilot), 1 malaisi i un ciutadà de Singapur.

A mig camí, el pilot va trucar a la torre de control per demanar permís per virar lleugerament a l'esquerra i pujar dels 32.000 fins als 38.000 peus d'altitud, per evitar una tempesta. Els controladors aeris van aprovar el canvi de rumb, però quan van tornar a intentar contactar amb l'aeronau per aprovar un ascens fins als 34.000 peus, dos minuts després, es va perdre el contacte amb l'aparell. L'avió de l'aerolínia de baix cost no va emetre cap senyal de socors.

 

Més continguts de