Troben imatges de dones torturades i executades a l'ordinador del sospitós de la mort de la periodista sueca

Un tribunal prolonga quatre setmanes més la presó preventiva per a l'inventor danès

Un tribunal de Copenhaguen ha decretat aquest dimecres la prolongació de quatre setmanes més de presó preventiva per a l'inventor danès Peter Madsen, sospitós de l'homicidi de la periodista sueca Kim Wall, i el fiscal ha revelat que en el seu ordinador es van trobar vídeos de dones executades i torturades.

El tors de Wall va aparèixer surant al mar Bàltic pocs dies després que desaparegués quan feia una entrevista a bord del submarí de fabricació casolana de Madsen, que assegura que la dona, de 30 anys, va morir a l'interior de la nau en caure-li a sobre per accident l'escotilla però nega que hagués esquarterat el cos .

El fiscal del cas, Jakob Buch-Jepsen, ha assenyalat aquest dimecres que encara no hi ha una conclusió final sobre la causa de la mort de Wall, tot i que ha revelat que el tors presenta 14 punyalades a la zona de l'abdomen.

Durant la vista, en la qual Madsen ha participat per videoconferència des de la presó, Buch-Jepsen ha assenyalat també que en l'ordinador del sospitós s'havien trobat enregistraments de dones executades i torturades aparentment reals.  L'inventor, però, nega que els vídeos siguin seus i els atribueix a altres persones que tenien accés a l'aparell.

Madsen, que ha acceptat sotmetre's finalment de manera voluntària a un examen mental, nega el càrrec d'homicidi i el de tracte indecent del cadàver.

Segons la seva explicació, oferta ja en l'anterior compareixença davant el tribunal fa un mes, després de navegar diverses hores i mentre pensava en el suïcidi, va decidir llançar el cadàver, que llavors estava sencer i amb roba, per la borda.  La investigació policial ha conclòs que el cos va ser tallat de manera intencionada, que portava tubs de metall fixats i que presentava ferides la intenció de les quals era extreure l'aire del seu interior perquè s'enfonsés i no sortís a la superfície.

Wall va desaparèixer el dijous 10 d'agost a bord del submarí 'Nautilus', que va ser vist de nou l'endemà a la badia de Køge (sud de la capital), on l'inventor va ser rescatat abans que s'enfonsés la nau.

Inicialment, Madsen va sostenir que havia desembarcat la reportera unes hores després de l'inici del viatge i que la nau va sotsobrar per una fallada, encara que després va canviar la declaració i es va saber que l'enfonsament del submarí havia sigut intencionat.

Coet Madsen, com l'anomena la premsa danesa, és conegut pels seus dissenys de submarins i per ser el cofundador de la firma Copenhaguen Suborbitals, creada el 2008 amb l'objectiu de llançar a l'espai monoplaces tripulats i que ha fet enlairar amb èxit coets experimentals sense persones a bord.