Publicitat
Publicitat

Trump: "Cremar la bandera dels EUA hauria de comportar presó o perdre la ciutadania"

És un acte que el Tribunal Suprem considera protegit constitucionalment sota la llibertat d'expressió 

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, considera que cremar la bandera dels Estats Units hauria de comportar "conseqüències" com penes d' un any de presó o la pèrdua de la ciutadania. Actualment, fer-ho està permès als EUA sota l'empara de la llibertat d'expressió. 

Trump ha fet les declaracions en un tuit a través del seu compte personal. 

"No s'hauria de permetre a ningú cremar la bandera nord-americana -si ho fan, hi haurien d'haver conseqüències- potser la pèrdua de la ciutadania o un any de presó", ha dit el republicà. 

No queda clar quin ha sigut el motiu que ha provocat el missatge, però el que es fa palès és que Twitter s'està convertit en el mitjà favorit del futur president per llançar titulars. El comentari sobre la crema de banderes l'ha fet un dia després de publicar varis tuits on insinuava que acabaria amb el desgel entre els EUA i Cuba i que " milions de persones" havien votat "il·legalment" el 8 de novembre. 

Segons els mitjans nord-americans, Trump podria fer referència amb el seu missatge a la crema de banderes que van fer el passat 10 de novembre estudiants de la universitat d'Amherst, a Massachusetts, per protestar per la victòria del magnat a les eleccions.

El poder judicial, en contra de les penes

Tot i la demanada del republicà la màxima instància judicial dels Estats Units ja ha fallat en dues ocasions, el 1989 i el 1990, en contra de criminalitzar la crema de la bandera nacional sota el pretext que l'acte està protegit pel dret a la llibertat d'expressió. 

Més continguts de