Internacional 30/07/2018

Trump es discuteix amb l'editor del 'The New York Times'

El president nord-americà ha revelat que van tenir una trobada privada a la Casa Blanca

Ara
2 min
Trump durant una de les seves últimes compareixences, a Nova Jersey.

BarcelonaDes que Donald Trump va arribar a la presidència dels Estats Units, no ha parat de barallar-se amb els principals mitjans de comunicació nord-americans. Aquest cap de setmana la història s'ha repetit. Un cop més. El president nord-americà ha tingut una discussió "virtual" amb l'editor del diari 'The New York Times', A.G. Sulzberger, a qui ha acusat d'"antipatriota" i de promoure "notícies falses".

Tot plegat va començar diumenge, quan el líder nord-americà va publicar un tuit on assegurava que feia uns dies havia tingut una trobada privada amb Sulzberger a la Casa Blanca. "Vaig tenir una bona i interessant reunió a la Casa Blanca amb A.G. Sulzberger [...] Vam dedicar molta estona a parlar de l'abundant quantitat de notícies falses que es divulguen als mitjans, i a la manera com els Mitjans Falsos s'han convertit en allò que ha passat a anomenar-se «enemic del poble». Trist!", deia el missatge de Trump, que s'ha caracteritzat per criticar públicament aquelles empreses de comunicació que no li mostren suport.

Segons sembla, aquest missatge no li va agradar al periodista del 'The New York Times', que hores més tard publicava un comunicat al diari explicant la seva versió d'aquesta reunió, que, segons va revelar, va tenir lloc el 20 de juliol. "Li vaig dir directament al president que pensava que el seu llenguatge no només era separatista, sinó que a més és cada vegada més perillós".

En la nota, que s'ha viralitzat a través de les xarxes socials, Sulzberger també assegurava que havia advertit a Trump que el seu discurs "incendiari" està provocant un increment en les amenaces als periodistes que podria desembocar en actes violents. "Li vaig dir que, encara que la frase «notícies falses» és falsa i nociva, em preocupa molt més que s'etiqueti els periodistes com l'enemic del poble", segueix dient el comunicat.

"Vaig advertir-lo que està posant vides en perill, que està soscavant els ideals democràtics de la nostra nació, i que està erosionant una de les exportacions més grans del nostre país: un compromís amb la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa", conclou Sulzberger.

Una indústria periodística "moribunda"

Però Donald Trump també ha volgut contestar la nota del periodista. I ho ha tornat a fer, com gairebé sempre, a través del seu compte de Twitter. "Quan els mitjans –motivats per la seva malaltissa Síndrome del Trastorn Trump– revelen deliberacions internes del nostre govern certament posen en perill la vida de molts, no només dels periodistes. Que antipatriòtic!", ha escrit el president dels Estats Units al principi d'un fil de tres missatges que evidencien el malestar que li ha causat la resposta del periodista.

El mandatari ha recordat als seus seguidors que el dret a la llibertat de premsa implica la responsabilitat d'"informar amb exactitud", i que, segons diu, "el 90% de la cobertura" que es fa de la seva administració "és negativa".

"No permetré que es vengui el nostre gran país als anti-Trump de la moribunda indústria periodística", ha promès, just abans d'assenyalar els diaris 'The New York Times' i 'The Washington Post' com dos clars exemples d'aquesta premsa que no fa més que atacar-lo, sense tenir mai en compte els seus èxits.

stats