Publicitat
Publicitat

Trump s'inventa un país africà

El president dels EUA lloa el sistema sanitari de 'Nambia' en una reunió amb líders africans

S'ha tornat a superar. Després dels "fets alternatius" i del famós 'covfefe', ara el president dels Estats Units s'ha inventat directament el nom d'un país africà: 'Nambia'. En un dinar oficial amb líders africans a l'ONU, Donald Trump va lloar el "sistema sanitari de 'Nambia'", que "és cada cop més autosuficient", va dir.

Podria ser un lapsus lingüístic, sorgit de barrejar els noms de Namíbia i Zàmbia o Gàmbia, però no va ser només en aquesta frase. A l'inici del seu discurs, Trump ja havia agraït la presència a la sala dels "líders de Costa d'Ivori, Etiòpia, Ghana, 'Nambia'".

Més enllà de les crítiques al fet que el president dels Estats Units "no es prengui el temps d'aprendre's bé els noms d'altres països", com va dir el presentador de la CNN Anderson Cooper, la nova pífia de Trump va inundar de nou les xarxes socials, com Twitter, d'acudits i comentaris sarcàstics.

Els tuitaires es van acarnissar amb l'error de Trump, des de definir 'Nambia' com el "primer productor de 'covfefe'", l'altra paraula inventada per Trump en un tuit de fa mesos que va córrer ràpidament per les xarxes, fins a fer mofa de la política comunicativa de la Casa Blanca assegurant que la portaveu de Trump, Kellyanne Conway, "demà insistirà que 'Nambia' és real i al novembre ja estarà als llibres de text de Texas".

Un altre tuitaire ironitzava amb les queixes de Trump per no haver guanyat mai un Emmy pel seu xou televisiu 'The Aprentice', i les paraules de Stephen Colbert, el presentador de la gala dels Emmy d'enguany, quan va dir que això es devia al fet que els guardons televisius s'atorgaven "per vot popular", al contrari que la presidència del EUA.

"He sentit que tothom a #Nambia té un Emmy i va guanyar per vot popular... I tenen les mans grosses", diu un tuit, referint-se també a la indignació reiterada de Trump per certs comentaris que deien que tenia les mans petites.

Amb tot, els seguidors de Trump també van sortir a defensar el president a les xarxes amb diversos tuits recordant la pífia de l'expresident demòcrata Barack Obama quan va dir que havia visitat 57 estats nord-americans, quan només n'hi ha 50.

"Els liberals volen fer un 'impeachment' a Trump per equivocar-se en pronunciar el nom de Namíbia per 'Nambia', però la majoria no pot ni situar l'Àfrica en un mapa", deia una altra votant conservadora.

Amb tot, la de 'Nambia' no va ser l'única perla de Trump en el seu dinar amb líders polítics africans. Mentre lloava les grans oportunitats econòmiques que ofereixen aquests països, no va tenir cap recança a l'hora de vantar-se de tenir "molts amics que van als seus països a fer-se rics".

Etiquetes

Més continguts de