Publicitat
Publicitat

La justícia tunisiana condemna l'exdictador Ben Ali a cadena perpètua

Ben Ali ha estat condemnat en absència perquè continua a l'Aràbia Saudita, on va fugir el gener del 2011. El Tribunal també ha imposat una pena de 20 anys de presó al cap de la seguretat del règim i de 15 anys a l'antic ministre de l'Interior

El Tribunal que va jutjar la repressió del govern de Zine El Abidine Ben Ali contra els manifestants de la revolta tunisiana ha condemnat avui l'antic president i els alts càrrecs de l'aparell de seguretat del país per les morts que hi va haver durant les protestes contra el règim. Ben Ali ha estat condemnat a presó per a tota la vida, malgrat que no haurà de complir la pena mentre continuï fugit del país, exiliat a l'Aràbia Saudita. També s'ha dictat una pena de 20 anys de presó per a Ali Seriati, cap de seguretat, per la mort de diversos manifestants a les localitats de Sousse, Nabeul, Bizerte i Zaghouan, en els inicis de la revolta tunisiana.

L'antic ministre de l'interior de Ben Ali, Rafik Belhaj Kacem, i una quarentena d'oficials més de l'antic règim, han estat sentenciats també a penes de presó per la violència amb què van reprimir la revolta fins a la caiguda de Ben Ali.

Més continguts de