Publicitat
Publicitat

Procés a un dictador

L'expresident tunisià, Ben Ali, i la seva dona, condemnats en absència a 35 anys de presó

El matrimoni presidencial continua pròfug de la justícia, des que el 14 de gener va fugir a l'Aràbia Saudita. Les protestes contra el règim van començar el desembre

L'expresident tunisià, Zine El Abidine Ben Ali, i la seva dona, Leila Trabelsi, han estat condemnats avui en absència a 35 anys de presó per la gestió abusiva que van fer del país nord-africà que governava Ben Ali, i la repressió de les protestes que demanaven la fi del règim el desembre passat.

A Ben Ali se l'acusava, entre altres càrrecs, d'homicidi voluntari, abús de poder, complot contra la seguretat de l'Estat, malversació de cabals públics i blanqueig de diners.

El matrimoni presidencial condemnat es troba però pròfug de la justícia des que van escapar del país el passat 14 de gener i van refugiar-se a l'Aràbia Saudita, on encara romanen.

El govern de transició tunisià havia reclamant sense èxit que se'ls detingués i se'ls traslladés a Tunísia per ser jutjats. Però no ha estat així.

Per la seva banda, el dictador deposat havia rebutjat recentment totes les acusacions, a través d'un comunicat difós pels seus advocats al Líban.

Les protestes contra el règim de Ben Ali van començar el desembre passat després que el jove Mohammad Bouazizi es calés foc a la localitat de Sidi Bouzid en protesta pels maltractaments policials i de les autoritats locals.

La revolta social va posar fi a la dictadura en la qual va ser anomenada Revolució del Gessamí. Unes 300 persones van perdre-hi la vida.

Més continguts de