REVOLTES AL MÓN ÀRAB
Internacional 26/02/2011

Tres morts, 85 ferits i cent detinguts en l'enfrontament entre manifestants i policia a Tunísia

El govern de transició no acontenta els ciutadans i grups de joves reaccionen contra la policia, que ha dissolt una manifestació. Ha estat el segon dia de protestes contra el govern de transició que ha succeït Ben Ali

Efe
2 min

TunisAlmenys tres persones han mort i 85 han resultat ferides en els enfrontaments que han mantingut aquest dissabte a la capital tunisiana la policia i grups de manifestants que exigeixen la caiguda del govern de transició, han confirmat a Efe fonts del ministeri tunisià de l'Interior. Segons aquestes fonts, els tres morts són civils que es trobaven entre els manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el ministeri tunisià de l'Interior ha precisat que més de cent persones han estat detingudes, "essencialment per actes de vandalisme".

Grups de joves s'han enfrontat amb els antiavalots de la policia tunisiana aquest dissabte a la tarda, un cop dissolta una manifestació, a l'avinguda Habib Burghiba de la capital de Tunísia, on hi ha la seu del ministeri de l'Interior. Els joves protestaven contra el govern de transició que ha succeït al règim de Ben Ali des que el dictador va fugir i intentaven accedir al ministeri malgrat el fort dispositiu muntat per les forces de seguretat. Paral·lelament, el govern feia una crida als pares tunisians perquè impedissin als seus fills manifestar-se, ja que la majoria dels participants en aquestes protestes són molt joves.

Els enfrontaments s'han produït en almenys tres punts de l'avinguda Burghiba i han estat de gran intensitat, ja que els manifestants llançaven pedres a la policia, que hi responia amb material antiavalots.

La policia ha tancat els accessos a l'avinguda Burghiba i només hi podien circular vehicles de les forces de seguretat.

A primera hora de la tarda, la policia ha dissolt una manifestació de centenars de joves que s'havien congregat davant la seu del ministeri de l'Interior per exigir la dimissió del govern tunisià de transició que encapçala Mohammad Ghanuchi.

Ha estat el segon dia del rebrot de les manifestacions i els enfrontaments després de la caiguda de Ben Ali. La població mai no ha acabat d'acceptar l'executiu de transició, que es va haver de refer sobre la marxa, i la tensió ha tornat a pujar mentre es complicava la situació a la veïna Líbia.

stats