Tunísia
Internacional 18/01/2011

Les manifestacions forcen els membres de la UGTT a abandonar el govern d'unitat nacional

Les manifestacions continuen als carrers de Tunísia després de l'anunci de la formació d'un govern d'unitat nacional. Les protestes, que exigeixen un govern sense membres del partit de Ben Ali, han portat a la retirada de la Unió General de Treballadors

Cristina Mas
1 min
Manifestacions ahir a Tunis. REUTERS

BarcelonaDesprés de l'anunci, ahir a la tarda, de la formació d'un govern d'unitat nacional, les protestes continuen a Tunísia per exigir una ruptura amb el règim de Ben Ali. El govern, que s'ha compromès a convocar eleccions sota supervisió internacional, té una forta presència del Reagrupament Constitucional Democràtic (RCD), el partit de l'exdictador: està encapçalat pel seu primer ministre, Mohamed Gannouchi, i reserva sis carteres a membres de l'antic règim. Aquest migdia s'ha sabut que els tres ministres propers a la Unió General de Treballadors Tunisians han renunciat al càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les promeses de democràcia no han calmat els tunisians en el quart dia després de la fugida de Ben Ali. Gannouchi ha posat en marxa tres comissions (reforma política, lluita contra la corrupció i investigació dels fets de les darreres setmanes) liderades per personalitats independents i ha promès una amnistia general per als presos polítics, a més de canvis a la Constitució per permetre la legalització de les formacions polítiques clandestines. Però la gent al carrer continua reclamant la dissolució de l'RCD per temor que, quan la situació canviï, pugui recuperar el poder sota noves cares.

stats