Tunísia

El govern tanca universitats, instituts i escoles per evitar que creixi la revolta dels joves contra l'atur

El president Ben Ali desafia les condemnes internacionals assegurant que la revolta és un "acte de terrorisme" dirigit des de l'estranger

El govern de Tunísia ha ordenat el tancament indefinit de les escoles, instituts i universitats, en un intent de calmar els xocs amb la policia on han mort 14 civils aquest cap de setmana. La policia envoltava ahir el campus universitari de la capital, Tunis, i impedia a centenars d'estudiants continuar les protestes al carrer, que des de fa setmanes denuncien l'atur i la precarietat al país.

En una revolta sense precedents en les darreres dècades,  el govern ha desplegat l'exèrcit, tot i que els aldarulls continuen després que els funerals per algunes de les víctimes hagin derivat en més xocs amb la policia com a mínim en dues poblacions.

El president Zine El Abidine Ben Ali, al poder des de 1987, va desafiar les condemnes internacionals per la repressió contra els joves assegurant en una declaració televisada que les revoltes són "un acte de terrorisme" orquestrat per forces estrangeres que intenten afeblir Tunísia.
Etiquetes

Més continguts de