Turquia
Internacional 19/06/2011

Turquia comença a repartir ajuda humanitària als desplaçats a Síria

És el primer cop que les autoritats turques, que ja atenien als refugiats en el seu territori, creuen la frontera per ajudar als sirians desplaçats per la repressió del règim

Afp
1 min
Dos nens a un camp de refugiats sirians a Turquia / AFP

AnkaraTurquia ha començat a proporcionar ajuda humanitària als milers de sirians que fugen de la repressió del règim i que es concentren al costat sirià de la frontera. Des de fa dies, Turquia ha aixecat camps de refugiats a les províncies turques frontereres amb Síria, però és el primer cop que les autoritats d'Ankara engeguen una operació d'ajuda cap a l'altre costat de la frontera. I és que si bé en territori turc el nombre de refugiats supera ja els 10.500, a la banda siriana es calcula que hi ha una xifra igual, que s'amaga en els camps d'oliveres del nord-oest del país en camps improvisats i construïts per ells mateixos amb lones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La distribució d'ajuda humanitària ha començat per tal de respondre a les necessitats alimentàries urgents de la població siriana que espera al costat sirià de la frontera", diu un comunicat de les autoritats turques difós per Internet.

La majoria dels desplaçats i refugiats vénen de la zona de Jisr al-Xugur, on s'ha centrat la repressió del règim de Baixar al-Assad els darrers dies. Ahir l'exèrcit va assaltar la ciutat de Bdama, a només dos quilòmetres de la frontera amb Turquia, on van entrar obrint foc, cremant cases i on van detenir una setantena de persones.

Les protestes a Síria compleixen ja més de tres mesos i ni la pressió internacional ni la gran xifra de morts i refugiats semblen aturar l'estratègia del règim d'esclafar amb la força militar qualsevol mena de sublevació o d'oposició al poder d'al-Assad.

stats