CONFLICTE DEL SÀHARA OCCIDENTAL
Internacional 14/12/2010

La UE i el Marroc passen pàgina als incidents del Sàhara

Trinidad Jiménez, ministra espanyola d'Exteriors: "Cap succés alterarà la relació que tingui la Unió Europea amb el Marroc"

Efe
1 min

Brussel·lesLa Unió Europea i el Marroc han passat pàgina en la qüestió dels incidents al Sàhara Occidental del novembre passat durant un Consell d'Associació en el que ambdues parts han donat un nou impuls a la cooperació mútua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La qüestió dels últims incidents del Sàhara Occidental "està tancada" per la Unió Europea, ha afirmat aquest dilluns la ministra espanyola d'Exteriors, Trinidad Jiménez, en unes declaracions al arribar a la seu del Consell de Ministres comunitari.

Jiménez ha destacat la "importància extraordinària" de la relació de la UE amb el Marroc, per la qual cosa "cap succés alterarà la relació que tingui la Unió Europea amb el Marroc".

La ministra ha assenyalat que la declaració que la Unió Europea va fer durant la reunió ja va incloure una referència als successos ocorreguts al Sàhara Occidental, quan les forces de seguretat marroquines van desmantellar el campament saharaui de Gdaim Izik, a les afores d'al Aiun.

El ministre marroquí d'Exteriors, Taeb Fassi Fihri, ha dit posteriorment: "Estic d'acord amb Trinidad quan diu que l'assumpte està tancat en el nivell de la Unió Europea".

També ha assegurat que a la reunió amb la UE "no he escoltat res negatiu" contra el govern marroquí.

stats