PRÒXIM ORIENT
Internacional 01/12/2011

La UE acorda més sancions contra l'Iran després de l'assalt a l'ambaixada britànica

Es descarta el tancament d'ambaixades i l'embargament del petroli produït per Teheran. La llista negra de càrrecs i empreses amb fons congelats s'amplia amb 180 noms

Ara
1 min

BarcelonaEls ministres d'Exteriors de la Unió Europea han acordat imposar sancions a 180 alts càrrecs i empreses iranianes, segons explica la BBC citant fonts diplomàtiques. La mesura arriba després que l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica assegurés que Teheran ha fet exercicis per desenvolupar un artefacte nuclear. El règim dels aiatol·làs ho nega i assegura que el seu programa només té finalitats civils.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquesta informació, de moment queden descartades dues mesures que eren sobre la taula dels ministres: tancar les ambaixades a Teheran i imposar un embargament a les importacions de petroli iranià, cosa que podria tenir greus conseqüències financeres per als estats membres que tenen una dependència energètica important del país persa.

La mesura també és una reacció a l'assalt de l'ambaixada britànica a la capital iraniana, dimarts, que ha portat el Regne Unit a reclamar als seus socis europeus sancions econòmiques per frenar el programa nuclear del president Mahmud Ahmadinejad.

Els 27 ja havien congelat fons a un centenar d'empreses iranianes i havien adoptat restriccions contra les inversions i l'assistència tecnològica per a la industria petroliera iraniana.

stats