Ucraïna denuncia que tropes russes han envaït una ciutat

Poroshenko anul·la un viatge oficial a Turquia davant l'agreujament del conflicte

 
Ucraïna ha denunciat avui que la ciutat de Novoazovsk , a l'est del país i fronterera amb Rússia , va ser presa ahir per dues columnes de blindats russos. L'operació es va produir després que es llancessin trets de canons contra les posicions ucraïneses des de territori del país veí.

El president ucraïnès , Petró Poroshenko , ha anul·lat un viatge oficial previst a Turquia per l'agreujament de la situació militar al seu país. 

"Sobre les 12.30 ( hora local ) , dues columnes formades per tancs i blindats que van entrar a Ucraïna des de les localitats de Veselo - Voznesensk i Maximov , a la regió de Rostov de la Federació de Rússia , van atacar " la ciutat de Novoazovsk , assenyala un comunicat del Consell de Seguretat Nacional i Defensa d'Ucraïna.
La nota admet que els soldats s'han retirat de Novoazovsk " per salvar les seves vides" i ara es reforcen les defenses a Mariupol , que ha estat sota el control del govern durant diverses setmanes després d'haver estat breument sota control dels rebels, a l'inici del conflicte fa cinc mesos .

Segons Kíev , també van ser tropes russes i no els separatistes pro-russos que actuen a la zona les que van prendre diverses localitats en una àmplia franja annexa a la frontera rus - ucraïnesa , de més de cent quilòmetres de llarg i 50 d'ample al sud de la ciutat de Donetsk , entre Starobéshevo i Novoazovsk.

Més continguts de