UGANDA
Internacional 13/05/2012

Uganda captura un dels generals de Kony

Caesar Achellam i 200 soldats rebels han sigut arrestats a l'Àfrica central. La captura es considera un pas molt important per trobar Joseph Kony, buscat per crims contra la humanitat

Agències
1 min
Fotografia de Caesar Achellam, un dels generals del rebel ugandès Joseph Kony / REUTERS

KAMPALAL'exèrcit ugandès, conjuntament amb forces internacionals, ha capturat Caesar Achellam, un dels generals del rebel ugandès Joseph Kony, buscat per la Cort Penal Internacional per crims contra la humanitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Achellam va ser arrestat dissabte a la ribera del riu Mbou a l'Àfrica central, juntament amb 200 soldats rebels, integrants de l'Exèrcit de Resistència del Senyor. La seva captura és considerada un pas important cap a la detenció de Kony, que s'amaga des de fa anys a les selves de la República Democràtica del Congo, Uganda i la República Centreafricana. "Les últimes informacions que tenim són que, en contra del que Kony acostumava a fer –romandre un mes o dos en el mateix lloc–, ara canvia d'ubicació gairebé a diari", ha explicat el cap regional de les Nacions Unides a la República Centreafricana, Abou Moussa.

Després de la controvertida campanya de l'ONG nord-americana 'Invisible Children', l'opinió pública mundial s'ha fet ressò dels crims de Kony. Se l'acusa, entre d'altres, de reclutar menors per convertir-los en nens soldat o en nenes serventes i esclaves sexuals.

stats