Nacions Unides
Internacional 08/03/2012

La Unesco condemna Síria però la manté en el Consell de Drets Humans

L'agència cultural de l'ONU no expulsa Damasc del comitè, com demanaven alguns països àrabs i occidentals. Washington i organitzacions per a la protecció dels drets humans critiquen la decisió

Reuters
1 min
Un jove corre pels carrers de Baba Amr / AFP

ParisLa Unesco ha condemnat aquest dijous Síria per la repressió del règim amb un dictamen que denuncia la violació generalitzada i sistemàtica de les llibertats fonamentals per part de Damasc. Malgrat això, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura no expulsarà Damasc del seu Consell de Drets Humans, tot i que alguns països occidentals i àrabs ho havien demanat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Washington ha criticat l'omissió. "Els Estats Units estem profundament decebuts per aquesta resolució que no requereix l'eliminació pura i simple de Síria de la comissió", ha dit David Killion, representant dels EUA davant la Unesco.

Hillel Neuer, director executiu d''UN Watch' –organització que supervisa el paper de l'ONU en assumptes de drets humans– ha qualificat la decisió d'escandalosa. "Que la Unesco mantingui Al-Assad en el Consell de Drets Humans, mentre el seu règim assassina el seu poble, és simplement immoral, injustificable i un insult a les víctimes de Síria", ha dit Neuer.

stats