UNIÓ EUROPEA
Internacional 28/01/2011

La Unió Europea continua ignorant els seus compromisos amb el català 20 anys després

Un 28 de gener de fa 20 anys la Unió Europea va publicar al seu diari oficial una resolució del Parlament Europeu demanant un tracte diferenciat per a la llengua, i els compromisos adquirits aleshores no s'han complert ni de lluny

Marc Vidal
1 min
Al Parlament Europeu no s'hi pot parlar en català

BarcelonaLa coneguda com a resolució Reding, que va ser aprovada al Parlament, reclamava per exemple que els tractats europeus fossin traduïts al català i que la llengua rebés un tracte propi tenint en compte el seu nombre de parlants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des d'aleshores ben poca cosa s'ha avançat i el més greu és que, amb l'entrada dels nous països a la UE, ara són llengües oficials molts idiomes que tenen molts menys parlants que el català.

L'entitat Horitzó Europa fa un balanç ben magre d'aquests 20 anys i denuncia que ni tan sols hi ha versió catalana del Tractat de Lisboa, que va entrar en vigor el 2009.

Horitzó Europa va enviar l'any passat cartes escrites en català a les institucions europees i algunes van tornar escrites en castellà o francès. Altres, com la de la Comissió Europea, no van tornar.

stats