Internacional 07/03/2012

La fiscalia noruega acusa l'autor confés de la matança d'Utoya de terrorisme i homicidis voluntaris

Breivik podria fer front a una pena de 21 anys de presó si no es confirma que pateix algun transtorn mental. El primer informe de salut va concloure que patia esquizofrènia paranoide

Efe
1 min
La conversa de Breivik amb la policia 30 minuts abans de la matança d'Utoya

CopenhaguenLa fiscalia noruega ha acusat formalment Anders Behring Breivik, autor confés de la matança d'Utoya, de terrorisme i homicidis voluntaris. Breivik podria fer front a una pena de 21 anys de presó, si no es confirma que pateix algun transtorn mental. En l'atemptat a l'illa noruega del passat 22 de juliol hi van morir 77 persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els fiscals han reieterat que la primera opció serà demanar l'ingrés indefinit de Brivik en un hospital psiquiàtric, tenint en compte les conclusions del primer informe sobre el seu estat mental, que va concloure que patia esquizofrènia paranoide.

No obstant, mantenen una "reserva expressa" per poder sol·licitar durant el judici una pena de presó o de custòdia de 21 anys, renovable cada cinc, d'acord amb les proves que es presenten en el procés, en clara al·lusió al nou informe psiquiàtric encarregat per la cort d'Oslo.

stats