Tunísia
Internacional 27/01/2011

Vaga general a Sidi Bouzid, la ciutat on va començar la revolució tunisiana

S'ha anunciat una remodelació del govern que previsiblement eliminarà els ministres més polèmics, però mantindrà Ghannouchi

Cristina Mas
1 min
Manifestants encerlen el palau presidencial. AFP

BarcelonaMilers de persones s'estan manifestant a l'avinguda Bourghiba de Sidi Bouzid, la ciutat de l'interior del país on va començar la revolució que va derrocar Ben Ali. La ciutat està paralitzada per la vaga general convocada pels sindicats locals de la funció pública, federats a la Unió General de Treballadors Tunisians (UGTT) i pel Comitè Popular de la Resistència, que gestiona la ciutat des de la fugida de la policia i les autoritats municipals de la dictadura. Les protestes exigeixen la dimissió del primer ministre, Mohamed Ghannouchi i de tots els ministres vinculats a l'RCD, el partit de l'exdictador. "La consigna és 'a baix Ghannouchi' 'fora l'RCD', explica un participant a la marxa per conversa telefònica. Per avui s'ha anunciat una reestructuració del govern, en què previsiblement s'eliminaran els ministres més polèmics vinculats a l'antic règim, però mantenint Ghannouchi al poder.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, a la la capital, Tunis, els manifestants que encerclen el palau presidencial han estat atacats aquesta nit per homes de paisà que portaven armes blanques, informen fonts de la Lliga de Drets de l'Home.

stats