Publicitat
Publicitat

Benetton retira la foto del Papa petonejant un imam després de les crítiques del Vaticà

Un portaveu del Vaticà ha assegurat que estudien la possibilitat d'emprendre accions legals contra la companyia

El grup tèxtil italià Benetton ha anunciat avui que retirarà de manera " immediata " el fotomuntatge amb la imatge del papa Benet XVI besant a la boca l'imam de la mesquita Al- Azhar del Caire , Ahmed Mohamed el- Tayeb , utilitzada en la seva última campanya publicitària .

A través d'un comunicat , la firma de moda , coneguda per les seves polèmiques campanyes publicitàries , ha lamentat que l'ús de la imatge del pontífex hagi ferit la sensibilitat de la Santa Seu i dels fidels catòlics , que han exigit que sigui retirada després d'aparèixer a Roma avui mateix , fins i tot a escassos metres del Vaticà .

" Insistim en que el sentit d'aquesta campanya és , exclusivament , combatre la cultura de l' odi en qualsevol forma " , diu el comunicat .

El Vaticà havia mostrat abans el seu malestar per la campanya de la firma de moda italiana  en què també hi apareixen altres dirigents mundials, fent-se un petó amb altres mandataris.

El portaveu del Vaticà, Federico Lombardia, ha qualificat l'ús d'una imatge del Papa en el fotomuntatge no autoritzat de "totalment inacceptable" i "manipulador". A més, el portaveu ha suggerit que podrien emprendre accions legals contra la companyia.

"És una falta de respecte greu cap al Papa i una ofensa contra els sentiments dels creients, així com un clar exemple de com la publicitat pot violar les normes més elementals de respecte cap a les persones per atraure l'atenció a través de la provocació, ha dit en un comunicat.

Aquest matí s'ha penjat un gran anunci del Papa petonejant un imam en un pont molt proper al Vaticà, però ha estat despenjat al cap de poca estona.

Més continguts de