Estats Units
Internacional 12/02/2012

Victòria ajustada de Mitt Romney a l'estat de Maine

El candidat es recupera així de les derrotes que ha patit en les primàries republicanes de tres estats. Ron Paul queda en segon lloc amb un 36% dels vots, 3 punts menys que el guanyador

Agències
1 min

WashingtonEl candidat republicà Mitt Romney va obtenir ahir una victòria ajustada al caucus (assemblea popular) de l'estat de Maine amb el 39% dels vots, mentre que el legislador de Texas Ron Paul va quedar en segon lloc amb un 36% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb aquesta victòria Romney es recupera de les derrotes que es va emportar dimarts passat en tres estats.

La propera gran cita electoral de les primàries republicanes és el proper 28 de febrer, quan votaran els estats d'Arizona i Michigan, ambdós considerats clau en les eleccions presidencials de novembre.

Una setmana després, el 6 de març, arriba el "super dimarts", la jornada electoral on voten 10 estats i hi ha en joc 563 delegats, gairebé la meitat dels necessaris per garantir-se la candidatura republicana, 1144.

Després del procés de primàries al país, la convenció republicana, que es celebrarà a l'agost a Tampa (Florida), designarà el candidat del partit que s'enfrontarà a Obama.

stats