Publicitat
Publicitat

Vint morts en un atemptat suïcida prop de la ciutat afganesa de Kandahar

Vint civils han mort i 23 han quedat ferits en un atemptat suïcida comès avui per un motorista a la rodalia de la ciutat de Kandahar, al sud de l'Afganistan, segons fonts oficials.

El governador regional , Toryalai Weesae , ha precisat a E fe que l'atac, que ha fet 20 morts i 23 ferits, ha passat prop d'un aeroport situat a uns set quilòmetres de la capital provincial .

Els talibans s'han atribuït l'autoria de l' atemptat i , segons ha dit a Efe un dels seus portaveus , han mort 17 soldats de la missió de l'OTAN a l'Afganistan ( ISAF ), tot i que els insurgents acostumen a exagerar l'abast real de les seves accions .

Els atemptats suïcides i les bombes a la carretera són els mètodes més utilitzats pels insurgents talibans per fustigar les forces de seguretat afganeses i internacionals a l'Afganistan , en operacions en què també moren civils .

La insurgència té presència en tot el territori afganès però els successos violents són més habituals al cinturó sud-oriental fronterer amb el Pakistan .

La província de Kandahar , i en especial la capital , està considerada el bastió espiritual del moviment integrista talibà , que va aparèixer a mitjans dels anys 90 en aquesta regió meridional , on té un bon nombre de simpatitzants.

Etiquetes

Més continguts de