Líbia
Internacional 07/01/2012

Visita molt criticada del president del Sudan al nou govern de Líbia

Omar al-Baixir viatja per primera vegada a Trípoli des de la caiguda de Muammar Gaddafi. El dictador sudanès és buscat per la justícia internacional per orquestrar el genocidi de Darfur

Efe
1 min
El líder del nou govern libi, Mustafa Abdel Jalil, saluda Al-Baixir a l'aeroport de Trípoli / REUTERS

TrípoliEl president del Sudan, Omar al-Baixir, ha arribat a Líbia aquest dissabte en la primera visita al país des de la caiguda de Muammar Gaddafi. El dictador sudanès, buscat pel Tribunal Penal Internacional acusat d'orquestrar el genocidi de Darfur, visita Líbia amb una delegació d'alt nivell i estarà dos dies al país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ONG Human Rights Watch ha criticat la visita i ha dit que obre interrogants sobre la vinculació del nou executiu libi amb els Drets Humans i l'Estat de Dret.

Al-Baixir s'ha reunit amb Mustafa Abdul Jalil, president del governamental Consell Nacional de Transició libi a l'aeroport de Trípoli.

Les relacions bilaterals entre ambdós països eren tenses sota el règim de Gaddafi, perquè el Sudan l'acusada de donar suport als rebels de Darfur. Com a resposta, Al-Baixir va donar suport als rebels libis que volien la caiguda del dictador. Abdul Jalil ha dit que el president sudanès va donar armes i munició als rebels libis.

stats