REVOLTA A EGIPTE
Internacional 03/02/2011

Missatge de Vodafone: "Les forces armades vetllen per la vostra seguretat"

La companyia telefònica denuncia que les autoritats egípcies els han obligat a difondre SMS progovernamentals sense identificar-ne la font

Afp
1 min

El CaireLa companyia telefònica Vodafone ha denunciat aquest dijous en un comunicat públic que el govern de Hosni Mubàrak els ha obligat a difondre missatges favorables al règim als seus abonats amb servei de telefonia mòbil. Segons el comunicat, els missatges no eren atribuïts amb claredat a les autoritats, de manera que podia semblar que els distribuïa la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la firma britànica, ja ha presentat una queixa per aquests fets davant les autoritats egípcies. El comunicat indica que el govern els ha obligat a difondre aquests SMS basant-se en una llei que s'aplica a les companyies de telèfon mòbil establertes al país.

Tot i no donar cap detall sobre el contingut dels missatges, Vodafone sí que ha assegurat que no tenia cap control sobre aquests SMS i el seu contingut, i ha qualificat la situació "d'inacceptable".

Segons periodistes de l'agència AFP, un d'aquests SMS deia:"Les forces armades vetllen per la vostra seguretat i no utilitzaran la violència contra aquest gran poble".

Un altre dels missatges exhortava "cada mare, pare, germana i germà, i tot ciutadà honorable" a "protegir el país".

"A la joventut d'Egipte: malfieu-vos dels rumors, escolteu la veu de la raó, Egipte està per damunt de tot, preserveu-lo", afegia un tercer missatge.

Els operadors de mòbil a Egipte, entre els quals hi ha Vodafone Egypt, també han estat obligats moltes vegades a suspendre els seus serveis en determinades zones del país, a demanda de les autoritats.

stats