PREMSA INTERNACIONAL
Internacional 17/04/2012

'The Wall Street Journal': "Espanya posa les finances autonòmiques al punt de mira"

El diari explica que Berlín acollirà bé la centralització financera i recorda que Catalunya és la comunitat més endeutada. El 'Financial Times' diu en portada que "Madrid amenaça d'intervenir les regions"

Ara
1 min
Infografia del WSJ sobre el deute autonòmic

BarcelonaEl diari 'The Wall Street Journal' es fa ressò a la portada d'avui de l'amenaça del govern espanyol d'intervenir les finances autonòmiques. El diari explica que aquest dimarts Espanya afronta un "test important" amb una nova emissió del deute i alerta del cost creixent dels interessos que paga l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Que Madrid aconsegueixi més autoritat sobre els pressupostos dels governs regionals serà [una mesura] benvinguda a Berlín i a altres llocs del nord d'Europa, on els governs creuen que estrènyer-se més el cinturó és la millor sortida als problemes de deute del continent. Alemanya reclama més austeritat davant el rebuig intern contra els rescats de Grècia i altres països de l'eurozona que experimenten dificultats", diu el diari.

L'article recull el testimoni de Francisco Requena, treballador d'una empresa de fabricació de cables industrials de Barcelona. El negoci va tancar i va deixar al carrer 95 treballadors el mateix dia que el govern aprovava la reforma laboral.

En una de les infografies que acompanyen la informació, sota l'epígraf "les regions que estan fora de control', el diari recull que Catalunya és la comunitat més endeutada sobre el seu PIB, amb un 20,7%, seguida de Castella i València.

El diari 'Financial Times' també es fa ressò en portada de "l'amenaça de Madrid d'intervenir les regions" per assegurar un control més estricte del dèficit.

stats