Internacional 22/12/2011

La fiscalia acusa Manning de traïdor per les filtracions de Wikileaks

La defensa ha demanat una rebaixa de les acusacions contra ell, que reduiria la pena de presó per al soldat nord-americà a un màxim de 30 anys. La fiscalia vol cadena perpètua

Agències
1 min
Protesta davant el tribunal per demanar la llibertat de Manning / GETTY

Fort Meade (EUA)La vista preliminar contra el soldat nord-americà Bradley Manning per haver presumptament filtrat documents classificats a Wikileaks ha conclòs aquest dijous amb al·legats de la defensa i la fiscalia que han acusat el soldat d'haver traït la confiança del seu país. La defensa ha demanat una rebaixa de les acusacions contra ell que reduiria la pena de presó a 30 anys per a l'acusat, mentre que la fiscalia demana cadena perpètua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fiscalia va resumir les proves presentades a la vista per demostrar que Manning va passar documents de servidors classificats al seu ordinador personal, i d'aquí a Wikileaks, al·legant que el soldat ho va fer de manera conscient i deliberada.

La defensa va presentar un al·legat més emocional, en el qual va insistir sobre els trastorns personals i de comportament del militar, així com sobre les seves dificultats per adaptar-se a l'exèrcit.

Després de la conclusió dels al·legats queda que el president del tribunal, el tinent coronel Paul Almanza, doni a conèixer les seves recomanacions sobre el cas. Té fins al 16 de gener com a termini. La vista preliminar té com a objectiu determinar si Manning ha d'estar sotmès a un judici militar o civil per la suposada filtració.

stats