Wikileaks

Es considera un "militant de la premsa lliure"

El fundador de Wikileaks amenaça amb una "allau" de filtracions si tanquen el portal

Assange disposa de dades de 2.000 comptes bancaris de rics i famosos a Suïssa. El 7 de febrer comença la vista que decidirà sobre la seva extradició a Suècia

Julian Assange, fundador del portal Wikileaks, adverteix que disposa d'un pla per difondre "una allau" de documents secrets si s'ordena el tancament del portal. En una entrevista al programa 60 minuts de la cadena nord-americana CBS, Assange assegura que el grup disposa d'un sistema que permetria difondre còpies de seguretat dels documents que encara no han estat publicats.

El creador del portal de les revelacions assegura que unes 100.000 persones diposen ja dels documents encriptats i que només necessitarien una clau per continuar les filtracions. "Si algunes persones fossin detingudes o assassinades, nosaltres creuríem que no podem continuar amb la difusió dels documents i altres haurien de prendre el relleu", ha aclarit Assange, que considera el seu portal "un militant de la premsa lliure". L'informàtic explica que hi ha més de dos mil "miralls" del portal, allotjats en servidors d'arreu del món i no existeix tecnologia capaç d'aturar-ho.

L'australià  es troba en llibertat vigilada al Regne Unit, fins que el 7 o el 8 de febrer el jutge decideixi sobre la petició d'extradició a Suècia per un delicte d'assetjament sexual. Assange nega a l'entrevista que hagués forçat les seves fonts a fer les filtracions, acusació sobre la qual la fiscalia dels EUA prepara un procés per revelació de secrets.

Després de les filtracions sobre les guerres de l'Iraq i de l'Afganistan i de les revelacions de cables diplomàtics confidencials de les ambaixades nord-americanes, Assange ha amenaçat que farà públics documents secrets d'un gran banc nord-americà. A més, disposa de detalls de comptes bancaris de dues mil personalitats riques i famoses sospitoses d'evasió fiscal, que li va lliurar en un acte públic fa uns dies el banquer suís Rudolf Elmer.

Més continguts de