Publicitat
Publicitat

MÓN

El web de Wikileaks rep un ciberatac després d'haver filtrat accidentalment les seves fonts

Durant tres hores no s'ha pogut accedir als últims documents del departament d'Estat dels EUA que l'organització que dirigeix Julian Assange ha tret a la llum pública

El web de Wikileaks ha quedat sense servei aquesta matinada, una acció que l'organització que es va fer famosa per filtrar informacions diplomàtiques secretes atribueix a un ciberatac. El suposat atac arriba després que la xarxa que dirigeix Julian Assange va  filtrar accidentalment aquesta mateixa setmana 134.000 documents del departament d'Estat dels Estats Units en què no s'amaguen els noms de les fonts d'informació. “ Wikileaks.org és víctima d'un atac ara mateix”, ha escrit fa unes hores l'organització a Twitter. Tres hores després, i quan ja s'havien creat diversos miralls (pàgines que reprodueixen el contingut d'un web al qual no es pot accedir) l'atac ha cessat. L'organització ha escrit, amb ironia, a Twitter: “ Wikileaks.org torna a estar actiu. Bon intent”. Tot i les insinuacions dels responsables de Wikileaks, encara no se sap qui és el responsable del ciberatac.

L'última filtració de Wikileaks ha provocat la reacció immediata del govern dels EUA. “Els Estats Units condemnen durament la difusió il·legal d'informació classificada”, ha dit la portaveu del departament d'Estat nord-americà, Victoria Nuland, que ha criticat que la filtració “perjudica els esforços diplomàtics, posa individus en risc, amenaça la seguretat nacional i complica la tasca que es du a terme amb altres països per solucionar problemes conjunts”. La resposta de Wikileaks a les paraules de Nuland ha arribat a Twitter: “ Estimats governs, si no volen que la seva brutícia s'exposi, deixin d'actuar com a porcs. És simple”, han escrit.

Més continguts de