Internacional 16/06/2011

Wikileaks denuncia en un vídeo les condicions de detenció del seu fundador Julian Assange

Wikileaks denuncia en un vídeo que ha difós a través dels diaris amb què té acords de col·laboració el règim de detenció domiciliària al que està sotmès quan "no hi ha càrrecs contra ell en cap país del món", assegura l'organització

Marc Vidal
1 min

BarcelonaL'organització Wikileaks denuncia en un vídeo que ha difós a través dels diaris amb què té acords de col·laboració que el règim de detenció al qual està sotmès és "intrusiu" i no li permet portar a terme la seva feina habitual.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El vídeo s'ha fet públic coincidit amb els sis mesos d'arrest "sense que s'hagi presentat cap càrrec contra ell en cap país del món", assegura Wikileaks, i mostra com Julian Assange es presenta cada dia a una comissaria de policia.

També s'hi veu les polseres electròniques que porta al seu cos i que mostren en tot moment el lloc on és i les càmeres de seguretat de les autoritats que, suposadament, graven les matrícules dels vehicles davant la casa on és Assange als afores de Londres.

"És una presó electrònica", "viu com un animal engabiat", diuen els seus col·laboradors en el vídeo on asseguren que el règim d'arrest és similar al d'un altre home que presumptament ha mort la seva dona.

stats