EUA
Internacional 29/11/2010

Wikileaks diu que el degoteig de documents continuarà fins al 2011

La filtració ha estat durament criticada per la Secretaria d'Estat nord-americana Hillary Clinton, que l'ha qualificat “d'il·legal” i d'un atac no només a la diplomàcia dels EUA, sinó a la comunitat internacional

Agències
1 min
La secretaria d'Estat Hillary Clinton comenta els documents

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La publicació de documents diplomàtics per Wikileaks continuarà fins ben entrat 2011, amb nous paquets de telegrames que sortiran a la llum en els pròxims dies, segons ha avançar el portaveu de del portal Kristinn Hrafnsson al diari The Wall Street Journal. Wikileaks va filtrar ahir 220 dels 250.000 missatges de diplomàtics nord-americans als quals ha tingut accés, cosa que ha representat un cop dur a la política exterior d'EUA. La fiscalia nord-americana ha obert una investigació i el Departament d'Estat ha dit que prendrà mesures per evitar una nova filtració similar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Wikileaks, en canvi, ha explicat que més endavant, les publicacions se centraran en regions específiques en les què l'organització busca aconseguir aliances amb mitjans locals. Hrafnsson ha assenyalat que la reacció de Washington és "exagerada" i que les declaracions que la filtració posa en risc la vida de persones no són creïbles. Ha afirmat que els líders d'altres països no han tingut una reacció tan forta i ha destacat que més enllà dels cercles governamentals, "els mitjans han donat la benvinguda a aquestes revelacions sobre el funcionament intern del Departament d'Estat".

Cinc mitjans dels EUA, l'Estat espanya, França, Alemanya i Gran Bretanya van tenir accés per endavant als documents divulgats ahir.

stats