LES INTERIORITATS DEL RÈGIM DE DAMASC
Internacional 05/07/2012

Wikileaks filtra 2,5 milions e-mails del règim sirià que incriminen empreses armamentístiques europees

El portal de les filtracions fa públics documents que demostrarien que algunes mutlinacionals s'han saltat l'embargament dictat per la UE

Ara
1 min
Julian Assange / REUTERS

BarcelonaAmb el seu fundador, Julian Assange, refugiat a l'abaixada de l'Equador a Londres, Wikileaks ha fet aquest dijous una nova filtració massiva de documents secrets: gairebé 2,5 milions de correus electrònics privats del règim sirià de Baixar al-Assad, que revelen tota mena d'activitats reservades entre 2006 i 2012. Público.es és l'únic mitjà en llengua castellana que ha tingut accés a aquesta informació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els 2.434.899 correus electrònics creuats entre alts càrrecs del govern i els seus aliats a l'exterior revelen entre d'altres coses la política d'algunes empreses armamentístiques europees, que han continuat venent alta tecnologia a les forces de seguretat de Damasc malgrat l'embargament imposat per la UE i els Estats Units.

Wikileaks assegura en un comunicat que el contingut dels correus electrònics és "incòmode per a Síria però també per als seus oponents" i aclareix que "només entenent-lo podrem trobar una sortida aquest conflicte". Segons el portal de les filtracions, els documents "aporten llum sobre les interioritats del govern i l'economia siriana, però també revelen com Occident i les companyies europees diuen una cosa i en fan una altra".

stats