La Xina censura Winnie the Pooh

Pequín silencia els dibuixos pels mems que comparen l'osset i el president Xi Jinping

Els xinesos han conegut amb prou feines la mort del premi Nobel de la pau Liu Xiaobo d'un càncer terminal de fetge que Pequín no va voler que es tractés fora del país. Tampoc no són els primers a assabentar-se de les informacions relacionades amb els seus líders polítics, o els conflictes amb el Tíbet o Taiwan. Ningú no dubta de l'eficiència de la censura per a qüestions primordials per a la seguretat o estabilitat però és que el mecanisme ha mostrat la seva fortalesa per silenciar fins i tot un dels dibuixos animats més simpàtics.

Els internautes xinesos tenen problemes per penjar i difondre una imatge de Winnie the Pooh, el tendre osset de Walt Disney, per les bromes i burles que se n'han fet amb el president de la Xina, Xi Jinping. 

Darrere del zel censor hi ha la gran quantitat de mem que omplen les xarxes socials i que comparen l'actitud i el rostre de Xi amb els de l'osset. Els funcionaris s'han hagut d'esforçar de valent per silenciar les bromes que van aconseguir passar la vigilància a  Sina Weibo, el Twitter local, com la plataforma WeChat, amb milions de seguidors.

Les tisores han arribat fins i tot a la primera pàgina del 'Financial Times', que es va fer ressò de la polèmica.