Publicitat
Publicitat

La Xina deixa de ser un país rural

El gegant asiàtic ja té més persones vivint en ciutats que en nuclis rurals, una tendència que es reprodueix a tot el planeta

Per primera vegada en la seva història mil·lenària , la població urbana de la Xina superarà la rural . A finals de 2011, segons un estudi de l'Acadèmia Xinesa de Ciències Socials, la Xina ha fet un pas que l'homologa a mb la tendència global de viure en nuclis urbans i no rurals . Per arribar a aquesta deducció, l'estudi es basa en les xifres del cens nacional elaborat el 2010, que situava la població urbana en un 49,68%. T enint en compte el ritme d'immigració rural , a finals d'aquest any és segur que superarà el 50 % , afirmen els investigadors .

" És un punt de ruptura
significatiu per a la Xina , canviar una estructura de domini de la població camperola que ha durat mil·lennis " , destaca el document. L es dades, les ofereix aquest dilluns l'oficial China Daily . Això no només és un canvi estadístic , assenyalen els experts de la principal acadèmia estatal , sinó que " significarà profunds canvis en els estils de vida , l'ocupació, el consum o, fins i tot, els valors " .

Els costos de la migració

L'estudi també aprofundeix en la problemàtica de l'emigració dels camperols a les ciutats , ja que, d'acord amb la investigació , més del 60 % d'aquests immigrants viuen separats de les seves famílies . Es calcula que al voltant de 240 milions de persones van deixar el camp per emigrar a la ciutat , tot i que les ciutats tenen un sistema de registre  que moltes vegades discrimina aquests immigrants rurals , amb menys oportunitats per  accedir, per exemple , a la sanitat o a l'educació .

El pla quinquennal 2011-15 , aprovat a l març d'aquest any i que traça la política econòmica del país asiàtic durant el lustre , ja va predir que en aquest període la població urbana xinesa superaria la rural per primera vegada en la seva història , encara que no esperava que fos ja en el primer any d'aplicació .

Més continguts de