Publicitat
Publicitat

Palestina

La Xina donarà suport a la proposta palestina de convertir-se en un nou estat membre de l'ONU

La votació a l'Assemblea General de Nacions Unides serà el 20 de setembre. El gegant asiàtic s'uneix a 150 països més que hi votaran positivament

La Xina ha anunciat avui que donarà el seu suport als plans palestins de convertir-se aquest mes en un país membre reconegut per l'ONU, amb la qual cosa el gegant asiàtic s'uneix a 150 països més que hi votaran positivament. "La Xina sempre ha donat suport a la causa justa del poble palestí. Disfrutar del seu propi estat és un dret inalienable dels palestins en coexistència pacífica amb Israel", ha manifestat un portaveu del ministeri d'Assumptes Exteriors xinès.

A causa de l'estancament de les negociacions entre Israel i Palestina el 2008, els palestins han decidit buscar el reconeixement dels territoris "independents" de Cisjordània, Jerusalem est i Gaza davant de l'ONU, les àrees que Israel va ocupar el 1967 durant la Guerra dels Sis Dies. La votació es durà a terme a l'Assemblea General de l'ONU del 20 de setembre.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha alertat aquesta setmana que l'aprovació de la proposta a l'ONU suposarà nous obstacles per a la pau, i ha demanat el suport de Washington i Brussel·les per evitar que la votació prosperi.

Tot i que Estats Units ha indicat que aplicarà el seu dret a veto, com un dels cinc membres del Consell de Seguretat de l'ONU, tot indica que Palestina obtindrà el suport de la majoria per convertir-se en un estat membre observador sense dret a vot.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT