La Xina jutjarà l'exnúmero dos de l'exèrcit, acusat de suborn

Xu Caihou es l'exalt càrrec més important processat fins ara per corrupció

La Xina jutjarà l'exnúmero dos de l'exèrcit per corrupció, segons ha informat aquest dilluns l'agència estatal de notícies Xinhua. L'acusat, Xu Caihou, va abandonar el 2012 els seus càrrecs com a vicedirector de la Comissió Militar Central i membre del Politburó del Partit Comunista Xinès.

Xu Caihou es va aprofitar del seu càrrec, va ajudar altres persones a ser promogudes a determinats càrrecs i va rebre suborns directament o a través de la seva família" ha anunciat l'agència estatal Xinhua en un comunicat, per justificar la decisió de jutjar Caihou per suborn. Caihou es l'alt càrrec de major rang encausat fins ara en la lluita que el president xinès, Xi Jimping, està portant a terme contra la corrupció des de la seva elecció com a cap del Partit Comunista Xinès a finals de 2012.

En un altre comunicat Xinhua també ha anunciat el processament de tres exalts càrrecs més. El diari oficial xinès, 'Diari del Poble', també ha emès un comunicat per valorar els fets titllant als acusats de "degenerats" i "pomes podrides".

La compravenda de càrrecs militars ha estat un secret a veus a la Xina, però els mitjans xinesos sempre han evitat una qüestió de la qual encara es desconeix l'abast real.