Internacional 16/10/2011

La Xina crea un fàrmac per mantenir desperts els seus soldats 3 dies

Segons informa aquest diumenge el diari 'South China Morning Post', la pastilla mantindria els militars en plena forma i amb energia 72 hores seguides per operacions especials

Efe
1 min
L'exèrcit xinès és el major del món en número d'efectius. REUTERS

PequínL'Exèrcit d'Alliberació Popular xinès, el més gran del món en nombre d'efectius, ha desenvolupat un fàrmac amb el qual els seus soldats poden estar desperts i plens d'energia durant 72 hores seguides, informa aquest diumenge el diari xinès South China Morning Post.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fàrmac, pensat per a missions especials, porta el nom d'Àguila Nocturna i s'ha presentat en una exposició sobre èxits de l'Acadèmia Militar de Ciències Mèdiques, amb ocasió del seu 60è aniversari, assenyala el rotatiu.

No s'ha revelat la composició del fàrmac, a causa del secretisme que a la Xina sol rodejar tot l'estament militar, ni com funciona en l'organisme o els possible efectes secundaris.

L'acadèmic Wang Lin, que va parlar sobre aquesta innovació en declaracions a la televisió estatal CCTV, va assegurar que la droga ha estat especialment dissenyada per ús militar, pensant en activitats tals com operacions de rescat en terratrèmols, inundacions i altres desastres naturals que solen assolar el país.

stats