Xarxes
Internacional 30/09/2011

La Xina supera els 500 milions d'internautes

Es manté com el major mercat mundial a la xarxa, seguida dels Estats Units i de l'Índia

Efe
1 min

PequínEl nombre d'internautes xinesos ha superat els 500 milions, una xifra que significa el 40% de la població del país asiàtic, segons les dades oficials del govern xinès.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les últimes xifres de l'Oficina Estatal d'Informació d'Internet assenyalen que el nombre d'usuaris a les zones rurals del país arriba als 130 milions, un 27% del total.

La Xina es manté com el major mercat mundial d'internet, seguida dels Estats Units - amb 245 milions d'internautes i un índex de penetració del 78,2% -, i de l'Índia - amb 100 milions, el 8,4% de la població -.

El sector d'internet s'ha convertit en un dels més estratègics de la Xina, ja que les dades apunten que les vendes online donen feina directa a dos milions de xinesos i 13 milions més també se'n veuen beneficiats indirectament.

Gairebé la meitat dels 500 milions d'internautes xinesos fan ús de les xarxes socials per comunicar-se i compartir informació, però uns 100 milions són víctimes de virus informàtics, segons un estudi de la companyia Rising publicat aquest mes per la premsa oficial xinesa.

stats