Xina
Internacional 28/07/2011

Xina admet un error de senyalització a l'origen de l'accident ferroviari del dissabte passat

Un llamp va malmetre el sistema de senyalització d'un tren que circulava a prop de la ciutat oriental de Wenzhou, el dia 23. El tren que venia per darrere va enverstir-lo i van morir 39 persones

Efe
1 min
Els trens d'alta velocitat xinesos, en entredit / EFE

PequínLes autoritats xineses han revelat avui que una fallada en els sistemes de senyalització de la xarxa de ferrocarrils d'alta velocitat va originar l'accident que va causar 39 morts el passat dia 23 a prop de la ciutat oriental de Wenzhou, on ha viatjat avui el primer ministre Wen Jiabao.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quan un dels trens sinistrats va quedar aturat per un llamp, el sistema de senyalització hauria d'haver canviat de verd a vermell, informant a l'altre tren, que circulava més enrere, que havia d'aturar-se, però no va ser així, amb el què la segona locomotora va envestir el primer tren i quatre dels seus vagons van caure a un viaducte.

Es tracta del primer accident que pateix la xarxa d'alta velocitat xinesa i el més greu en els trens nacionals des de que 72 persones van perdre la vida el 2008 en un sinistre a Qingdao, a l'est.

L'opinió pública i els mitjans de comunicació acusen Pequín d'haver sacrificat la seguretat en pos de la velocitat.

stats