Internacional 27/03/2018

Zuckerberg no anirà al Parlament britànic a explicar la filtració de dades

Facebook enviarà un 'segon' per respondre sobre l'escàndol que qüestiona la protecció de la xarxa

Efe
2 min
Zuckerberg participa en una vídeoconferència des de San José, a Califòrnia.

LondresEl fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, no compareixerà davant el Parlament britànic per respondre a les seves preguntes sobre l'escàndol de la filtració de dades. En una carta remesa al president de la Comissió Parlamentària d'Afers Digitals, la responsable de relacions públiques de la Xarxa Social, Rebecca Stimson, indica que un dels associats de Zuckerberg respondrà a les interpel·laciones dels diputats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquesta comissió va citar el passat dia 20 el fundador de Facebook per explicar la presumpta filtració de dades de més de 50 milions d'usuaris que van poder ajudar a la campanya electoral del president dels Estats Units, Donald Trump. Stimson reconeix a la missiva que la direcció de la companyia està d'acord en què aquests assumptes "han de ser abordats al més alt nivell de la companyia per directius amb posicions d'autoritat".

En aquest sentit, precisa que el mateix Zuckerberg "ha demanat personalment a un dels seus associats que es posi a disposició del comitè per prestar declaració en persona".

La portaveu de Facebook nomena dos directius de la xarxa social com a possibles candidats a la persona davant la cambra: Mike Schroepfer, el responsable de tecnologia de Facebook, i Chris Cox, cap de producte, "tots dos amb una gran experiència en aquests assumptes i ben posicionats per respondre a les preguntes del comitè sobre aquests temes complexos", puntualitza.

"Tots dos informen de manera directa a Mark Zuckerberg i figuren entre els representants amb major rang i que més temps porten treballant per a Facebook en els seus 15 anys d'història", subratlla Stimson, que avança que un d'ells "estarà disponible just després de les vacances parlamentàries de Setmana Santa".

Segons 'The New York Times', la companyia britànica Cambridge Analytica, que va ser contractada tant pels responsables de la campanya electoral de Trump com per la iniciativa a favor del Brexit de cara al referèndum del 2016, va recopilar informació de milions de votants a través de Facebook. A partir d'aquestes dades, es va dissenyar un programa informàtic per predir el sentit del vot de milions de persones i tractar d'influir en les seves decisions, segons les revelacions d'aquests mitjans.

El responsable del citat comitè parlamentari britànic, que va obrir una recerca a l'estranger sobre la propagació de notícies falses, considera que els representants de Facebook que han respost fins ara a les preguntes plantejades durant les investigacions han aportat respostes "enganyoses".

En requerir el testimoni personal de Zuckerberg, la Comissió Parlamentària va subratllar "l'important interès públic" existent en conèixer les mesures de seguretat que ha establert la xarxa social amb relació a la protecció de dades.

stats