MÓN
Internacional 07/09/2011

El nombre de víctimes mortals per l'accident d'avió a Rússia s'eleva a 43 i hi ha dos supervivents

L'equip d'hoquei del Lokomotiv viatjava en el comboi i es dirigia cap a la ciutat de Minsk per disputar un partit

Agències
2 min

MoscouEl ministeri de Situacions d'Emergència de Rússia ha informat que 43 persones han mort en l'accident d'avió que hi ha hagut aquest dimecres al migdia prop de la ciutat de Yaroslavl, a Rússia. Dues persones haurien sobreviscut a l'accident. Els oficials inicialment han explicat que hi havia 37 persones dins l'avió i un supervivent, però el ministeri ha puntualitzat més tard que hi havia 45 ocupants i dos supervivents. En el comboi, que era un Yak-42, hi viatjaven els membres de l'equip d'hoquei del Lokomotiv, de la ciutat de Yaroslavl, segons ha explicat l'agència Interfax citant un oficial de l'aviació russa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Concretament, l'avió duia els membres del Lokomotiv, de la Lliga Continental d'Hoquei, cap a Minsk, Bielorrúsia, segons ha explicat a la televisió el president de la lliga, Alexander Medvédev. "Hi ha hagut una tragèdia terrible", ha dit Medvédev després del primer partit de la temporada a la localitat d'Ufa, que ha estat interromput quan la notícia s'ha sabut. Ha anunciat un minut de silenci i ha posposat el partit.

L'agència Interfax, citant un oficial de Rosaviatsia -l'agència federal russa del transport aeri-, ha explicat que l'avió ha tingut problemes quan s'estava enlairant i ha topat amb una antena prop de la pista. Interfax ha relatat que l'avió s'ha incendiat després d'estavellar-se prop de la ciutat de Yaroslavl.

L'accident ha passat mentre Rússia acollia un fòrum polític internacional a Yaroslav, al qual hi havia d'assistir aquesta setmana el president rus, Dmitri Medvédev. El primer ministre, Vladimir Putin, ha ordenat el ministre de Transport, Igor Levitin, que viatgi cap al lloc de l'accident.

De moment, no hi ha més informació sobre la identitat de les víctimes. La llista del Lokomotiv, informa Reuters, inclou estrelles de la lliga nacional d'hoquei i també d'Europa, entre elles els jugadors txecs Karel Ranuchek, Jan Marek i Josef Vasicek; l'eslovac Pavol Demitra i el porter suec Liv Stefan, segons la Lliga d'Hoquei Continental. El seu entrenador principal és Brad McCrimmon, anterior assistent dels Red Wings de Detroit.

Aquest ha estat l'accident d'avió més mortífer de Rússia des que el Tupolev Tu-134 va estavellar-se mentre intentava aterrar enmig de la boira a la ciutat de Petrozavodsk, al nord del país. En aquell sinistre, van morir 45 persones.

stats