Pugen a 29 els morts en un accident d'un autobús turístic a Madeira

Totes les víctimes són alemanys de visita a l'illa atlàntica portuguesa

La mort d'una dona eleva a 29 els turistes alemanys morts dimecres a la nit en un accident d'autobús a l'illa portuguesa de Madeira que va deixar 27 ferits de diversa consideració, quan el vehicle va sortir de la carretera i va bolcar sobre un habitatge per causes que encara s'investiguen. L'autobús era d'una empresa turística i hi viatjaven un grup d'alemanys que estaven de visita a l'arxipèlag, segons han confirmat les autoritats. Dos dels ferits es troben ingressats a l'UCI de l'hospital de Funchal. 

L'autobús va sortir de la via en un revolt en una carretera regional, va bolcar i va caure sobre un habitatge al municipi de Santa Cruz, pròxim a Funchal, la capital de l'illa. Al costat de l'autobús sinistrat hi viatjava un altre autocar, també turístic, els ocupants del qual van rebre atenció psicològica, ja que entre ells hi havia amics i familiars de les víctimes, segons va explicar el secretari de Salut de Madeira, Pedro Ramos, a la roda de premsa. També es van posar traductors a disposició dels afectats per facilitar les comunicacions, i les autoritats lusitanes ja estan en contacte amb l'ambaixada alemanya a Portugal per mantenir-los informats.

De moment les autoritats desconeixen si tots els ferits eren dins de l'autobús i les circumstàncies de l'accident segueixen sota investigació. El vicepresident de l'executiu regional ha assenyalat que l'autobús era "relativament nou", amb només cinc anys d'activitat, i que havia passat totes les inspeccions necessàries i estava en condicions de circulació.

Els 28 ferits –entre els quals figuraria el conductor de l'autobús i la guia turística, de nacionalitat portuguesa, segons mitjans locals– van ser traslladats a l'hospital i dos d'ells ja han rebut l'alta.

El primer ministre portuguès, António Costa, ha explicat que s'ha posat en contacte amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a qui ha transmès el seu condol, segons ha expressat a través del seu compte de Twitter.