Internacional 10/04/2013

Acord bipartidista als EUA per ampliar el control d'antecedents en la venta d'armes

La proposta té previst ampliar el registre d'antecedents a les fires d'armes i la venda per internet. Els demòcrates s'han vist forçats a flexibilitzar l'esmena inicial

Efe
1 min
Els senadors Pat Toomey i Joe Manchin aquest dimecres

WashingtonDos senadors nord-americans han anunciat aquest dimecres l'acord bipartidista per ampliar el control d'antecedents en els compradors d'armes amb l'objectiu de disminuir la violència en el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El demòcrata per Virgínia Occidental Joe Manchin i el republicà per Pennsilvània Pat Toomey han presentat la seva iniciativa en una roda de premsa i han dit que compten amb el suport suficient perquè sigui aprovada tant al Senat com a la Cambra de Representants.

L'acord faria més estricte el control d'antecedents respecte la llei actual, que requereix tan sols el control quan les compres es fan a través d'un distribuïdor autoritzat, però és més flexible que els requisits que sol·licitaven Obama i els demòcrates al Congrés, que intentaven ampliar les revisions per a quasi tot tipus de vendes. L'esmena inclouria amb l'acord anunciat el registre dels compradors d'armes en fires i a internet.

La proposta també incrementaria el finançament per a la seguretat a les escoles i imposaria més restriccions amb el tràfic d'armes. Les vendes entre amics i familiars, però, en quedarien exempts.

L'acord estableix que totes les verificacions d'antecedents es portarien a terme per comerciants amb llicència federal d'armes de foc, seria necessari verificar la validesa de la llicència d'armes d'un comprador i comprovar-ne el seu registre.

stats