Internacional 16/11/2011

Uns activistes australians reben Obama amb un "gran porro" de 10 metres

Simpatitzants del partit Ajuda a Acabar amb la Prohibició de la Marihuana i membres d'una comunitat 'hippie' del nord de Sidney han cridat "Sí, som cànnabis" en arribar el president nord-americà

Efe
1 min
El porro de 10 metres defensa el valor medicinal del amarihuana / EFE

SidneyUn grup d'activistes partidaris de la legalització de la marihuana a Austràlia han agitat aquest dimarts un "gran porro" de deu metres de longitud durant l'arribada del president nord-americà, Barack Obama, al Parlament australià, situat a Canberra.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els manifestants, congregats darrere del cordó de seguretat a uns 150 metres de l'entrada de la seu del legislatiu, han llençat enlaire repetidament el "gran porro" per protestar. A més, segons ha informat el portaveu del partit prolegalització han cridat "Sí, som cànnabis" en arribar Obama. Parafrasejant el lema que el va portar fins la casa Blanca, els activistes han passat del "Yes, we can" al "Yes, we can-nabis" per intentar internacionalitzar la seva protesta.

L'activista ha expressat que el que volien és que el mandatari nord-americà notés la protesta. Per això, han construït un porro d'aquesta grandària en el qual es podia llegir la frase: "deixa-la créixer".

A la manifestació, hi participaven representants de partit promarihuana de Canberra i també de Nimbin, una emblemàtica comunitat h ippie a uns 770 quilòmetres al nord de Sydney. A banda, també hi havia altres agrupacions que busquen la legalització d'aquesta planta.

Els motius de la visita

Balderstone va explicar que el seu partit defensa l'ús de la marihuana amb finalitats medicinals i pretén que Obama "convenci a la primera ministra, Julia Gillard, que legalitzi la marihuana".

El president dels EUA, que ha arribat a Canberra prop de les 15.10 hora local, pretén amb la seva visita reforçar els llaços militars i econòmics amb Austràlia.

Obama ha acudit, aquest dimecres, a la cambra australiana que ha convocat una recepció oficial i, posteriorment, el president nord-americà ha parlat davant la premsa conjuntament amb la primera ministra australiana, Julia Gillard.

stats