Un advocat amenaça i insulta els treballadors d'un restaurant de Nova York per parlar en espanyol

El vídeo de l'incident es fa viral i internautes fan recollida de firmes per inhabilitar-lo

El vídeo d'un home amenaçant i insultant treballadors i clients d'un restaurant de Nova York perquè parlaven en espanyol s'ha fet viral i ha provocat un gran rebombori a les xarxes socials. Alguns internautes han creat una campanya per recollir firmes per inhabilitar el protagonista de la polèmica, Aaron Schlossberg, un advocat novaiorquès.

L'incident va passar dimarts a Fresh Kitchen, al barri de Manhattan, i va ser gravat per Edward Suazo, que va publicar el polèmic vídeo a Facebook. Suazo va explicar que la seva dona i una amiga van ser l'objectiu de la còlera de l'advocat. Schlossberg les va titllar d'immigrants indocumentades i va amenaçar de trucar a la policia d'immigració.

"El seu personal parla espanyol als clients i haurien de parlar en anglès", reclama Schlossberg, de 42 anys, en el vídeo. "Això és Amèrica –exclama, i afegeix–: En faré un seguiment, suposo que [els treballadors] no estan documentats. Així que la meva pròxima trucada és a la policia d'immigració per expulsar-los a tots del meu país".

"Si jo pago perquè visquin aquí i pago la seva assistència social, el mínim que podrien fer és parlar en anglès", diu l'advocat en un altre moment del vídeo mentre increpa el responsable del local entre les rialles dels empleats.

Les imatges dels crits xenòfobs de l'advocat van córrer per les xarxes com la pólvora. I, de fet, la notícia va ser la portada de dimecres del diari local 'New York Daily News'.

Uns internautes han impulsat dues campanyes, una per recollir firmes per demanar que s'inhabiliti Schlossberg com a advocat a Change.org i una altra per recaptar 500 dòlars per enviar un grup de mariachis a cantar davant de l'oficina de l'advocat novaiorquès a la plataforma GoGundMe –van aconseguir més de 1.000 dòlars en poques hores.

Un seguidor de Trump

El columnista de la web 'The Intercept Shaun King' va publicar el vídeo de Suazo dimarts mateix al seu compte de Twitter i va demanar l'ajuda dels seus més de 962.000 seguidors per identificar l'home. En poques hores va saber que es tractava d'un advocat de Nova York que, al web del seu despatx d'advocats, afirma que parla amb fluïdesa l'espanyol.

King, més tard, va tuitejar que Schlossberg vota el partit Republicà i que en les últimes eleccions presidencials va donar diners a la campanya de Donald Trump. El president nord-americà ha demanat de manera reiterada la deportació dels immigrants indocumentats i ha ordenat una aplicació més estricta de les normes d'immigració.

A més, el periodista ha publicat un altre vídeo on es veu Schlossberg insultant una persona al carrer. Li diu "fastigós estranger de merda". La víctima de l'agressió verbal era un home blanc de Massachusetts.